top of page

Velkommen til solsiden!

Her finner du herlig natur og et godt bomiljø i rolige omgivelser, like ved Kleppe sentrum. Vesthøyden er siste sjanse om du ønsker deg leilighet i det populære området rett ovenfor nydelige Kleppeloen.

1656665158-3211-01-TEB-e-02_blue_hour_R02.jpg

Vesthøyden består av ti egenartede leiligheter fordelt over tre etasjer. Alle får store og delvis overbygde terrasser med glassrekkverk eller privat markterrasse vendt mot Kleppeloen, og utsikt mot vest. Tomten skråner mot sørvest, og byr på flotte solforhold. Sammen med store vindusflater som gir mye lys og en takhøyde på 2,6 meter, skaper dette boliger med en luftig og god atmosfære. 

 

Det arkitektoniske uttrykket er moderne og særpreget, med fasader i malt trepanel og detaljer som skaper et spennende og elegant inntrykk. Bruken av varme og lune toner gjør at bygget spiller på lag med den eksisterende bebyggelsen i området.

Noe annet, uten å fordyre

Prosjektet som nå legges ut for salg har vært underveis en stund, men ble satt på vent på grunn av pandemien. Det gjorde prosjektet bedre, ifølge utbygger:

 

– Mye er allerede bygget på Kleppevarden, og mye av det som er bygget ligner hverandre. Når vi nå fikk denne pausen, valgte vi å gå for noe annet enn resten. Utfordringen var å gjøre det uten å fordyre boligene, forteller daglig leder i Team Bygg, Terje Aasen. 

 

De lyktes.

– Vi fant en spennende arkitekt som ga fasade og planløsning et nytt uttrykk. Nå har vi en spennende miks av noen små og noen store leiligheter. Responsen vi har fått viser at folk liker det, og det er stor interesse, smiler han. 

Leilighetene spenner fra smarte toroms til gedigne fireromsleiligheter.

Alle får god takhøyde, mens store glassflater danner forbindelse til de flotte grøntområdene utenfor. Fra stuen går du rett ut på din egen balkong eller markterrasse. Her kan du nyte kveldsstillheten mens kveldsbrisen leker med tretoppene nede i Kleppeloen.

utsikt_B303_300dpi.jpg
1656665096-3211-01-TEB-e-01_sunny_high_R02.jpg

Ut på tur ...

Vesthøyden ligger i et tureldorado, med det populære friluftsområdet Kleppeloen rett utenfor døren. I «Loen,» som det heter på folkemunne, finner du tre kilometer med lysløype, gapahuk, treningsapparater, flere hyggelige sitteplasser og parkscene med spennende arrangementer på sommerstid.

 

Fra det nærliggende Hålandsfjellet kan du skue vestover horisonten der Nordsjøen møter jærstrendene og hav møter himmel: Et levende maleri, hvor stemningen skifter fra absolutt ro til overveldende drama, avhengig av værgudenes luner. 

Er sommerlig strandliv eller forfriskende turer i saltråk og blåst hva hjertet begjærer, ligger Borestranda og Selestranda knappe fem minutter unna i bil. Landets kanskje fineste strand – Orresanden – når du på et kvarter. Foretrekker du skog og innsjøer, er du fem minutter kjøring fra Frøylandsvatnet, med milevis av tursti og den unike trebrua Midgardsormen.

Kort til alt

Kleppe sentrum er kanskje ikke så stort, men det har alt du trenger:

 

Fra Vesthøyden er det gangavstand til sentrum og kjøpesenteret Jærhagen med mer enn 60 butikker, inkludert en av Rogalands beste ferskvaredisker, vinmonopol og med velrennomerte Haaland Kjøtt like utenfor. I sentrum finner du også rådhus, bibliotek, legekontorer, frisører, spisesteder og ellers de fleste tjenester du trenger.  

Fra sentrum har du bussruter både sørover og nordover, til Klepp stasjon og til Jærbanen. Med egen bil er du 21 minutter fra flyplassen. 

Det er god barnehagedekning i Klepp, og det er flere barnehager nær Vesthøyden. I dag sokner barneskoleelevene til Horpestad skule 3,3 kilometer unna, men fra høsten 2024 står den flunkende nye Kleppeloen skule klar, en rusletur på knappe 600 meter gjennom “Loen.”

kjøkken_B303_300dpi.jpg
Skjermbilde 2022-08-30 kl. 09.59.18.png

Megleren:

Driver du organisert idrett, finnes det mange tilbud, først og fremst gjennom Klepp IL: Fotball, håndball, turn og friidrett er populære aktiviteter, mens Klepp svømmehall med 25 meters basseng, stupeanlegg og ekstra varmt barnebasseng, ligger rett ved idrettshallen.  

 

Kort sagt er Klepp en god kommune å bo i, med spektakulær natur og flotte folk hvis lynne på mange måter indikeres av kommunevedtektenes «paragraf null» som ble innført på 90-tallet: «Det e lov å bruga ved!» 

Arkitekten:

Et godt sted å bo – en start for fremtiden?

I området der Vesthøyden nå reises, har folk valgt å bosette seg i årtusener, viser funn fra bronsealderen.

– Vi ser på Kleppevarden slik forgjengerne så stedet for nesten 4000 år siden: Et ressursrikt, godt sted å bo, et godt sted å lage et hjem, sier sivilarkitekt Atle Lenschow i ABSURD Arkitektur AS, designer av det særegne leilighetsbygget. Han fremhever omgivelsenes historie som inspirasjonskilde i utformingen av prosjektet. 

– Bygget ligger i en helning i terrenget og skuer ut med gode utsiktsmuligheter. Dette har vi forsterket ved hjelp av store vinduer og gode terrasser som er utformet til å invitere mest mulig dagslys. Nærheten til naturen, de andre byggene i området og den tradisjonelle trebruken i Rogaland, gjorde det naturlig å ha fasader i tre som passer inn og ikke overdøver omgivelsene. Selve utformingen, med sterke linjer og skarpe kanter fra boligene, blir en kontrast til de myke formene i landskapet og byr på et mer moderne uttrykk. Kombinasjonen mellom form, farge og materialbruk skaper et interessant bygg med aner fra fortiden, nåtiden og kanskje en start for fremtiden? 

1656665187-3211-01-TEB-e-03_sunset_R02Lavere.jpg
bottom of page